野餐布著上身?識著一定係著餐布格仔

唔知今年大家有冇去過野餐呢?小編由細到大都好喜歡野餐布上面嘅格紋﹔而今年,小編終於將佢——Gingham著上身啦!紅白格、黃白格、藍白格甚至黑白格都大受時尚人仕喜愛,仲笑人地著餐布出街?我怕你俾人笑返轉頭啊!等我地一齊睇下有咩靚靚Gingham單品。

Photo via sohu.com

Gingham俾人感覺非常之清新,就好似去郊遊嘅感覺,俾一活潑、可愛、放鬆嘅感覺﹔繽紛嘅顏色仲好治癒,著上身感覺空氣都清新啲啊!

這樣的格紋衫,隨便一穿都很美!Photo via 102like.com

Gingham嘅重點係一定要有白色搭配,無白色就唔係Gingham格紋啦!白色真係好白搭,無論同咩色搭配都可以呢!而且今年Gingham係各大品牌都出場率極高,認住佢黎買啦!

1967photo via s-media-cache

其實早係上世紀五、六十年代,Gingham已經流行過架啦,著上佢青春洋溢,簡直就係少女必需品!所以話,女人買衫真係唔岩得,想當初婆婆如果買左件靚衫,話唔定真係可以俾返個孫著返架!

gingham celebrity的圖片搜尋結果Photo via Fashion Bomb daily

Sarah Jessica Parker、 Rihanna、Ashley Madekwe同Leigh-Ann Pinnock都紛紛著上Gingham,不論深色淺色、大格細格、疏定係密,只要著左上身就係時尚代言人。

dinstaPhoto via bs_closetboutique
dinstaPhoto via retroviolette

小編個人就偏好紅白同藍白配色,成件事好夏日好開心,想CHIC可以揀今年一定要有嘅露膊款﹔想復古就可以揀高腰款,長褲短裙乜都得架!

dinstaPhoto via vivienofholloway
dinstaPhoto via hernattiness
dinstaPhoto via aloprofile

Gingham真係好百搭,只要著上身去邊度都有一種去旅行享受人生嘅感覺,真係好岩日日都返工返到放唔到工嘅小編用黎調劑一吓啊!唔知你又需唔需要呢?

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s